vagentillmig.blogg.se

En blogg om vägen tillbaka till mig själv, mot nya mål. Utmattningsdepression, utmaningar och kämparglöd.

Ordning och reda, pengar på fredag

Publicerad 2014-07-18 11:42:45 i Övning,

Min mamma är ordningsam. Min pappa är ordningsam. Min syster är ordningsam. Jag då, är jag ordningsam?

När jag var liten, jag gick på lågstadiet, försov vi oss EN gång. Mamma väckte mig och vi åkte direkt till skolan, tillika mammas jobb. Jag fick bara ett äpple till frukost som intogs på vägen.

Anledningen till att jag kommer ihåg det här är nog att vi just försov oss en enda gång. Som sagt, mina tre familjemedlemmar är ordningsamma.

Jag gjorde läxan, jag hade med gympakläderna, jag kom i tid... Ordning och reda.

Någonstans på vägen försvann min ordning. Jag glömde eller struntade i läxorna, jag glömde eller struntade i gympakläderna, jag hade det stökigaste tonårsrum man kan tänka sig. Kanske var det mitt sätt att revoltera? Eller är det just slarvig jag är?

Nej, jag är inte slarvig alls. Jag kan ha ordning när jag anser det viktigt. Mitt skrivbord på jobbet är allt annat än stökigt. Det handlar om något annat, något djupare, något som är svårt att sätta ord på.

Skulle ni fråga min familj skulle de nog säga att jag är slarvig. Borttappade nycklar (om än bara i min stooora handväska), skrynkliga fotbollspapper... Frågar ni däremot mina kollegor är jag ordningsmänniskan själv. Säger smeknamnet KöksHitler er något?

Vad jag vill komma till är att jag jobbar för att ha ordning på det som ska vara ordning på, medan jag lika hårt jobbar för att släppa kontrollen över mindre viktiga saker. Jag jobbar också på att våga släppa ansvaret över viktiga saker, att delegera, men också att släppa helt. Det är inte lätt när man har inställningen att en ordningsam människa är en lyckad människa.

Reflektion

Publicerad 2014-07-13 16:40:16 i Allmänt,

Jag älskar att använda kvällarna till lite reflektion. Över dagen, över veckan och över livet. Reflektion är som att knyta ihop säcken, men också viktigt för att kunna checka av och blicka vidare.

Så fort jag släpper, och låter livet rulla på utan reflektion, får jag ångest. Jag måste ha kontroll!

Semestern är en tid som egentligen borde innebära mycket tid för funderingar, reflektioner och måluppfyllelse. Jag har fyra veckors semester kvar nu, och har verkligen insett att jag måste lägga mer tid på reflektion för att ladda mina batterier.

En snabb reflektion efter två veckors semester är att jag har svårt att varva ner. Hjärnan jobbar i ilfart. Ett mål med kommande fyra veckor är att låta kroppen jobba lite mer, för då brukar min hjärna lugna sig lite.

Tre saker jag tycker om med mig själv

Publicerad 2014-07-01 23:39:18 i Allmänt, Självkänsla, Övning,

Jag har fått en "läxa" av min coach som innebär att skriva ner tre bra saker med mig själv varje dag. Och då menas inget prestationsbaserat, utan mer insida.
Det är verkligen jättesvårt för en sån som jag! Full av självförtroende i vissa situationer, men med en självkänsla som mer eller mindre är obefintlig.
 
Idag har jag bland annat skrivit upp att jag var modig när jag sa till en kompis att jag inte ville planera så mycket nu i sommar. Jag kände mig stark efteråt. Stark för att jag vågat stå upp för mig själv. Stark för att jag vågade erkänna mig sårbar.
 
 

Om

Min profilbild

Elin Werner

Jag är Elin; en 30 år gammal tvåbarnsmamma, fru och människa. Vägen tillbaka från utmattningsdepressionen är krokig, men det SKA gå!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela